Twee beter dan één

Ondanks de algemene overtuiging dat katten solitaire dieren zijn, zijn het eigenlijke hele sociale dieren. Een brits korthaar komt eigenlijk het beste tot zijn recht als ze al op jonge leeftijd kattenvriendjes hebben. Hierom raden wij altijd aan om twee kittens te adopteren. 

En ja wij plaatsen ook kittens alleen want niet iedereen heeft interesse in 2 poezenvrienden of het budget er niet voor. Hierom zeggen we ook altijd dat het niet perse twee kittens uit hetzelfde nestje te zijn. Mocht je al een jong kitten hebben zitten en je wilt toch een maatje erbij dan kan dat ook, maar een huis-tuin-en-keukenkitten uit het asiel is ook al goed. 

We kunnen inmiddels met onze jaren ervaring wel wat uitspraken doen met het plaatsen van een kitten die zonder een kattenvriendje komt te wonen. Soms zie je namelijk ongewenst gedrag: slopen van spullen, klimmen, wakker houden etc..

Kittens zijn natuurlijk nieuwsgierig en ze verlangen naar de stimulatie van spelen en jagen. En het klinkt misschien gek, maar twee kittens zijn eigenlijk minder werk dan één kitten. 

Voordelen van twee kittens

Voelt zich gemakkelijker thuis - Als het een maatje heeft, kan uw kitten zich    veel sneller in een nieuw huis en nieuwe omgeving op zijn gemak voelen. 

Gemakkelijkere introductie bij volwassen katten - Als u thuis een volwassen kat heeft, zijn twee nieuwe kittens wellicht gemakkelijker in uw gezin te      introduceren dan één. Omdat een speels kitten een oudere kat kan treiteren, houden twee kittens ellkaar gezelschap terwijl de oudere kat rustig op afstand toekijkt. 

Leren door observatie - Kittens leren door observatie en zullen sneller vaardigheden oppakken zoals het gebruik van de nieuwe kattenbak of krabpaal zodra ze een andere kitten of kat hebben om van te leren.

Gecontroleerd spelen - Een vriendje hebben betekent dat ze hun spelagressie tegen elkaar kunnen uiten (in plaats van tegen jou). Ze zullen elkaar ook goede grenzen leren over bijten en krabben.

Verveeld zich niet - Als uw kitten een maatje heeft, zullen ze zich altijd vermaakt, actief en verrijkt voelen. En een gelukkige kat maakt een gelukkig thuis!

Twee kittens hebben is ook gewoon heel erg leuk!E-mailen
Bellen
Info
Instagram